Δρ. Ιωάννης Λύρας - Πλαστική Χειρουργική

Greece, Αθήνα

Σχετικά με το νοσοκομείο


Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  είναι  διευθυντής της κλινικής της πλαστικής χειρουργικής σε σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο  στην Αθήνα. Παρέχοντας στους ασθενείς του, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα όπως πλήρη ενημέρωση του/της  ενδιαφερόμενης από τον ίδιο και την ομάδα του πριν την επέμβαση,  ασφάλειας αφού όλα πραγματοποιούνται με άψογο συντονισμό,    ευχάριστη παραμονή σε μοντέρνα κλινική για όσες ώρες χρειαστεί, πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο πριν την επέμβαση ώστε  να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια, αλλά και άψογη  μετεγχειρητική παρακολούθηση για όσο χρονικό διάστημα  κρίνεται απαραίτητο.

Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της Ελλάδας όλο τον χρόνο, ευνοεί και έτσι μπορεί να συνδυάσει άριστα τις διακοπές με τον αισθητικό καλλωπισμό. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι αρκετά υψηλές σε ποιότητα και έτσι η  ενδιαφερόμενη μπορεί να  γευτεί όλες  τις ομορφιές  και την  ζεστασιά της χώρας, ενώ παράλληλα να αδράξει την ευκαιρία να προβεί σε οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση επιθυμεί με άριστα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όλη η διαδικασία για την ενδιαφερόμενη/ο από την αρχή έως και το τέλος  είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και υπέροχη διαδικασία, την οποία θα θυμάται πάντα ευχάριστα αφού όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται  με ασφάλεια, ανώδυνα και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  με την πολυετή εμπειρία  του στο χώρο μαζί με την ιατρική ομάδα του φροντίζει καθημερινά για αυτό.

Το μήνυμα του Γιατρού 

Η ειλικρινής προσέγγιση είναι αυτή που πάντα κερδίζει. Οι άνθρωποι που έρχονται  σε εμένα  περιμένουν μια ευθεία αντιμετώπιση, μια ανοιχτή συζήτηση, αλλά και την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα το οποίο τους ενδιαφέρει. Και αυτό λαμβάνουν από εμένα αλλά και από την ομάδα μου. Είναι σίγουρο ότι μία μικρή επέμβαση από την ασφαλή  πλαστική χειρουργική θα τους κάνει να αισθανθούν ευτυχισμένοι. Και έτσι γίνεται. Μπαίνουν στην  κλινική μου  κατηφείς και προβληματισμένοι και βγαίνουν ευθυτενείς, πιο περήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη ζωή. Πράγματι, είναι πάρα  πολλά τα περιστατικά της επιστημονικής μου διαδρομής όπου οι άνθρωποι που με εμπιστεύθηκαν, βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, κατά δική τους ομολογία.  Αυτό που στον καθένα μπορεί να προκαλεί δυσφορία, ενδέχεται να είναι μικρό ή μεγάλο, εκ γενετής ή επίκτητο, απλό ή πολύπλοκο εμένα αυτό με κάνει πιο δυνατό και μου δίνει την επιθυμία να συνεχίζω με το ίδιο κέφι αλλά και με την τόσων ετών εμπειρία μου να χαρίζω χαμόγελα και να πραγματοποιώ επιθυμίες.

Από τεχνικής απόψεως, συνειδητοποίησα νωρίς στη σταδιοδρομία μου ότι η πλαστική Χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η γλυπτική του 21ου αιώνα. Είναι η μορφή επιστήμης που αντικατοπτρίζεται στον κάθε έναν από εμάς με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες μας. Ο πλαστικός χειρουργός λειτουργεί ως επιστήμων «καλών  τεχνών» με βάση το «μέτρο» και τον «χρυσό κανόνα», διότι χαρίζει ομορφιά, λειτουργικότητα εκεί που λείπει, αποκατάσταση όπου αυτό είναι απαραίτητο, αρμονία όταν έχει διαταραχθεί και ευτυχία σε αυτούς που την επιζητούν. 

Άλλωστε η  Πλαστική Χειρουργική είναι η ευγενής ειδικότητα της Ιατρικής, η οποία διέπεται εκτός από κανόνες επιστημονικούς και από κανόνες καλλιτεχνικούς, έχει ανάγκη από καλλιτεχνικά πρότυπα. Έτσι ενέργησα και εγώ ακολούθησα  όλες τις παραπάνω βασικές αρχές και το κυριότερο το έκανα με συνέπεια, αφοσίωση και εντατική εργασία πολλές φορές και εις βάρος της ποιότητας της προσωπικής μου ζωής. Αλλά άξιζε τον κόπο.Δεν το μετανιώνω ποτέ. Και προϊόντος του χρόνου, οι γυναίκες και οι άνδρες  που σε κάποια στιγμή μου εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους μου το ανταπέδωσαν μιλώντας με  τα καλύτερα  λόγια για την ταπεινή συμβολή μου στην μετέπειτα ευτυχία τους. Τους ευχαριστώ θερμά.

Η πλαστική χειρουργική σήμερα είναι μια υπόθεση της καθημερινής μας ζωής ενώ ειδικά  η πλαστική χειρουργική στην Ελλάδα (Αθήνα) είναι από τις πιο καταξιωμένες στον Κόσμο και  με βεβαιότητα η πιο καταξιωμένη του Ευρωπαϊκού νότου.


 Τοποθεσία


ΥπηρεσίεςΑναίμακτες Θεραπείες

Μεσοθεραπεία       

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι     

Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ     

Ενέσιμη Ενυδάτωση     
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους     

Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF     

Soft Holing και Tunneling     

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας     

Αναίμακτη λιποαναρόφηση     

Διαμάντια - SilkPeel NEW     

Ραγάδες     

Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση     

Συνδυασμοί Αντιγήρανσης     

Μακροζωία & Αντιγήρανση     

Bιταμίνες 

Λέιζερ Αποτρίχωσης  

Καλλυντικά ελιξήρια     

Πλαστική προσώπου και κεφαλής:
Πλαστική μύτης
Πλαστική λαιμού
Πλαστική στήθους
Πλαστική σώματος
 Λεπτή μικροεπεμβατική


 Οι νέες τεχνικές
 Επανορθωτική ατυχημάτων

 Συνδυασμοί Επεμβάσεων 
        

 


Ρυτιδεκτομή (Face Lifting)

Πρόκειται για τη γνωστή επέμβαση ανανέωσης του προσώπου που εφαρμόζεται παγκοσμίως από την δεκαετία του 1960 οπότε το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων ανέβαινε κατακόρυφα και οι ανάγκες για αντιγήρανση έθεσαν τις βάσεις της ανανεωτικής ικής.Σε αυτή την επέμβαση, έμφαση δίδεται την έλξη του δέρματος πρός τα άνω και πίσω ώστε να αναστραφούν τα αποτελέσματα της βαρύτητος και της γήρανσης.Στην Ελλάδα η απόφαση για αυτή την επέμβαση λίφτιγνκ συνήθως λαμβάνεται απο τις ενδιαφερόμενες μετά την ηλικία των 54 ετών, ενώ απο τους ενδιαφερόμενους μετά την ηλικία των 64 ετών.

Πλαστικός Χειρουργός
Δρ. Ιωάννης Λύρας

Πλαστική ΧειρουργικήΤο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει


Το πρόσωπο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών της ζωής, υφίσταται λόγω των αυξομειώσεων του βάρους, του οιδήματος πριν την έμμηνο ρήση και της χαλάρωσης που έρχεται με το χρόνο, υφίσταται μία προς τα κάτω μετατόπιση των μαλακών μορίων, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται και το δέρμα εμφανίζοντας την όψη κουρασμένη.

Πρόκειται για ένα λίφτιγκ σε δύο στρώματα: το επιφανειακό (δέρμα) και το βαθύτερο (μύες και χαλαρωμένοι σύνδεσμοι). Χρησιμοποντας ένα σύστημα εντελώς απορροφήσιμων ραμμάτων  (τεχνική που λέγεται thread smas contour correction) τα οποία σαν σκοπό έχουν να υποστηρίζουμε και στεραιώνουμε με ασφάλεια εσωτερικά το πρόσωπο, ώστε να μην είναι αναγκαία η υπερβολική τάση επί του δέρματος που παλαιότερα οδηγούσε στην αναπόφευκτη παραμόρφωση. Οι παλαιότερες τεχνικές λίφτινγκ δεν υποστήριζαν το εσωτερικό μέρος του προσώπου, με αποτέλεσμα εκτός της  τάσης
που θα μπορούσε να παρατηρηθεί, το αποτέλεσμα του lifting αυτό καθεαυτό να μην διαρκεί πάνω από ένα έτος. 

Το  μοντερνο lifting - λίφτιγκ δεν βασίζεται στην υπερβολική τάση του δέρματος του προσώπου, αλλά στην καλή θεμελίωση των εσωτερικών μαλακών μορίων.

Ο συνδυασμός του εξωτερικού και του εσωτερικού lifting - λίφτιγνκ με την ύπαρξη των υποστηρικτικών ραμμάτων στο SMAS >βαθύτερο στρώμα), τα οποία όταν απορροφηθούν αφήνουν ένα σταθεροποιητικό δίκτυο νέου κολλαγόνου,  εγγυάται τη μακροβιότητα του αποτελέσματος χωρίς καμία παραμόρφωση. 

Το μοντέρνο Λίφτινγκ πρέπει να γίνεται πιο  νωρίς στην ηλικία της ζωής των γυναικών ώστε η θεαματική βελτίωση-συντήρηση που επιτυγχάνεται  να φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα καλής ζωής και όχι παρέμβασης του πλαστικού χειρουργού.  Είναι μια ελαφριά επέμβαση, αντιμετωπίζει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά με βάση την προσωπικότητά του την οποία και σέβεται απολύτως, και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του το ίδιο βράδυ, ενώ μπορεί να εμφανιστεί ελεύθερα για τις κοινωνικές του δραστηριότητες δέκα ημέρες μετά την επέμβαση. 
                             
                                                                  ΜΕΤΩΠΟ 


Για το μέτωπο, χρησιμοποιούμε πλέον, την μέθοδο του συνδυασμού του μοντέρνου Λίφτινγκ με άλλες νεές επαναστατικές τεχνικές, με σκοπό να καταργήσουμε οριστικά την υπερεκφραστικότητα που προσδίδει εικόνα κούρασης, αγωνίας ή μόνιμης συνοφρύωσης στις περιοχές που υπάρχουν εκφραστικές ρυτίδες. Έτσι καταργούνται οι ρυτίδες του μετώπου, των κροτάφων, του δέρματος της μύτης και του μεσοφρίου. Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου, είναι επίσης μία από τις εναλλακτικές επιλογές που χρησιμοποιούμε σε ειδικές περιπτώσεις. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε και μυοχαλαρωτικά.